perjantai 13. heinäkuuta 2012

Lomalla lorvaillaan!

On muuten melko pitkä aika edellisestä kirjoituksesta... Ollaan nimittäin LOMAILTU! Neljä viikkoa maaseudulla Nurmeksessa, miehen kotipaikalla. Nooh, oli sielläkin touhua: nelisenkymmentä mottia koivurankaa odotti pilkkeeksi pääsyä. Nekin on nyt tehty ja pinottu (onneksi oli pilkekone traktorin perään, ei tarvinnut käsipelissä niitä pätkiä ja pilkkoa)!

Mutta käsitöihin. Paljoa en lomallain aikaan saanut. Sadepäivinä Nurmeksessa kävi mielessä: miksi en ottanut ompelukonetta mukaan? Tai edes vanhoja lakanoita, jotka odottavat tuolla aitassa matonkuteiksi leikkuuta? Kummasti ne sai sadepäivätkin kuitenkin jotenkin siellä kulumaan (nukkumalla melkein puolille päivin :O).

Kuitenkin ne villasukat, joista aikaisemmin kuvaakin jo laitoin, sain valmiiksi. Päätin, että ne valmistuvat ennen juhannusta ja niinhän ne tekivätkin!

Ne HIFK- villasukat ystävälle, jotka jo keväällä aloitin...

Vanhat lempparishortsini alkoivat tulla tiensä päähän kesän alkajaisiksi. Tai oikeastaan vetoketju. Ja en millään viitsinyt (enkä edelleenkään osaa... ) vetoketjua rueta purkamaan ja vaihtamaan. Olihan pöksyt jo muutaman vuotta uskollisesti palvelleet ja melkolailla kangaskin jo kulunut. Keväällä kävin paikallisesta kangaskaupasta ostamassa pellavakangasta ajatuksena tehdä välillä jotain ITSELLE. Shortseja siitä kankaasta ajattelinkin, mutta mieluista kaavaa en tahtonut löytää.

Niinpä sakset käteen ja toimeksi! Olihan vanhojen shortsien malli itselle mieluisa ja istuva. Leikkelin vanhoista shortseista etu- ja takakappaleen irti, piirsin niiden mukaan kaavat.

Sopiva shortsikaava löytyi vanhoista tiensä päähän tulleista lempparishortseista!

Ensin ompelin piirtämieni kaavojen mukaan koekappaleen capreista vanhasta lakanakankaasta ja malli oli edelleen hyvä ja istuva. Samoin tein pellavakangas esille ja eikun leikkelemään ja ompelemaan!

Välillä jotain itselle!

Olin ostanut tuota pellavakangasta melko niukasti, vyötärökaitaleeseen ei kangasta enää riittänyt vaan onneksi resorivarastoni pursuaa! Capreista tuli muuten melko passelit, mutta seuraaviin on tehtävä taskutkin. Ja vanhat shortsit odottavat aitassa matonkuteiksi leikkuuta.

Ja sainpas minä yhden ikuisuusprojektinkin valmiiksi: pojalle pöllöhupparin! Huppari oli pyörinyt keskeneräisenä ties kuinka monta kuukautta, vailla kanttauksia ja neppareita. Eipä siihen pitkään mennyt, kun surautin kanttaukset paikoilleen ja KAM- nepparit puristelin kiinni. Voi sitä pojan iloa ja riemua! Pikkusen oli huppari jo ehken jäänyt pituudesta lyhyeksi, pitänee ommella helmaan vielä resori. Ja kuviotkaan ei sattuneet aivan kohdalleen, mutta liekkö tuolla väliä ;)

Nuorempi jannu tyytyväisenä uudessa hupparissaan, kangasta on vielä jemmassa toivottavasti hupparin etukappaleen verran itselle ja vanhemmalle pojalle. On se vaan niin ihana kuosi!

Lisäksi sain surautettua muutaman kestositeen tuttavalle, ensimmäistä kertaa moisia ompelin ja ihan asiansa ajavia niistä tuli. Siteet tein osittain kierrätyskankaista, leikkelin vanhoja T- paitoja. Kosteussuluksi ompelin PUL- kankaat ja imuiksi laitoin bambufleeceä sekä bambujoustofroteeta, kiinnitykseen käytin KAM- neppareita. Niistä lisään kuvaa myöhemmin, kunhan löydän ne kuvat jostain.

Lomalla tuli pengottua miehen kotipaikan aitan vinttiä, josta löytyy ihania, vanhoja ikkunanpokia. Nappasin niitä muutaman talteen ajatuksena tehdä muistitaulu ja ehken pari peiliä.

Myöskin Ilosaarirockin talkoohommia tuli tehtyä, mutta siitä ompeluhommasta oma juttunsa myöhemmin! Nyt alkaa olla kiirus laittamaan tukkaa kuosiinsa illan klubille, siellähän esiintyy Stamina ja Viikate!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti