tiistai 17. huhtikuuta 2012

Askartelua lasten kanssa ja muuta sekalaista settiä

On tässä jotain saatu aikaiseksikin välissä. Monta asiaa on aloitettu ja jotain on valmiinakin :)

Eräänä päivänä päätin suorittaa lasten vaatekaapeilla siivouksen ja inventaarion. Pieneksi käynyttä vaatetta lähti iso kassillinen myyntiin ja uutta pitäisi tilalle saada. Kysäisinpä sitten lapsosilta mielipidettä, että minkälaista shortsia herroille kesäksi saisi olla. Vanhemman pojan vastaus oli, että lohikäärmeshortsit ja nuoremman vastaus oli... SOTILASSHORTSIT! Minulla pursuaa kangaslaatikot täynnä kankaita (ja lisää on Saksasta tulossa...), mutta ei auttanut kuin lähteä seuraavana päivänä paikalliseen kangaskauppaan ostamaan maastokuvioista kangasta. Lohikäärmekangasta minulta onneksi hiukan löytyi (mutta ne shortsit odottaa tuolla vielä ompelijaansa).

Kesävaatetta pikku sotilaalle!

Sattuipa sopivasti olemaan kangaskaupassa erä edullisesti puuvillaista maastokangasta, ostin sitä sitten kerralla reilummin, onpahan jemmassa vastaisuuden varalle! Passelit kaavat löysin pitkän etsinnän jälkeen Ottobrestä (3/2008), lahkeet oli aluksi liian pitkät nuoremman pojan makuun, lyhensin niitä reilusti. Ja koska tuo kangas oli suht edullista, uskalsin shortsit tehdä suoraan, ilman erillistä kierrätyskankaista valmistettua testiversiota/ kaavakokeilua ;) Sen verran olen Ottobren kaavoista oppinut, että saumavarat jätin leikkaamatta, koska ko. lehden kaavat tuntuvat olevan melko reilua mitoitusta.


Lisää taskuja!


Ja koska poitsu on melkoinen aarteenmetsästäjä (eli siis auton takakontissa kulkee hyvinkin usein havuja, käpyjä, risuja, kiviä, joskus jopa koivuhalkoja, taskuista löytyy pullonkorkkeja, hiekkaa, karkkipapereita :D), niin pitäähän housuissa taskuja olla tarpeeksi! Alkuperäisessä kaavassa oli vain sivutaskut, jotka nekin melko pienet, päätin ommella seuraaviin shortseihin muutamat taskut lisää. Nyt löytyy sivutaskut, takataskut ja reisitaskut, molemmin puolin! Kelpaa täytellä taskut aarteilla (joita äiti sitten kadottaa pyykkipäivänä)!


Myöskin keittiömme kaipasi yhtä asiaa: muistitaulua. Löysin kirpputorilta muistitaulun, mutta se näytti sellaisenaan melko tylsältä. Vierailu Tiimariin ja lisäksi oman askartelulootan uumeniin, lapset maalaamaan ja sommittelemaan ja äiskälle kuumaliimapistooli käteen.



Muistitaulu keittiöön, kuvan otti Marco 4vee :)

Muistitauluun pitäisi vielä kehitellä joku kiva kiinnityssysteemi ja eikun seinälle. Siinä säilyy (toivottavasti) kaikki päiväkodin tärkeät tiedotteet sun muut ja jokaiselle perheenjäsenelle on oma pyykkipoika (KAMB= perheenjäsentemme ensimmäiset kirjaimet), johon voi ripustaa vaikkapa... AARTEITA ;)

Nuo maastokuvioiset shortsit olivatkin sitten (toivottavasti, ainakin toistaiseksi) viimeinen ompelu äidiltäni ikuisuuslainassa olevalla, 3- lankaisella saumurilla. Olen tässä tullut siihen johtopäätökseen, että 3- lankaiset saumat ei kestä ainakaan meidän poikien vaatteissa sellaisenaan (vaan ne pitäisi lisäksi ommella tavan ompelukoneella). Isäntä osti tässä ennen pääsiäistä projektiksi vanhan moottorikelkan, joten minä aloitin suhteellisen hyvällä omalla tunnolla metsästämään 4- lankaista saumuria. Eikä siinä kauaa mennyt, kun passeli tarjous sattui kohdalle, niinpä meille kotiutui eilen Bernette 334D- saumuri. Tässäpä sitä sitten aloitellaan opiskelu tuon "uuden" saumurin kanssa, on nimittäin pikkuisen erilainen käyttää kuin tuo vanha (jossa ainokaisia säätöjä oli langankireyden säädöt). Kovasti liikkeen myyjä yritti uuden uutukaista kaupata, mutta minä pidin pääni ja lopulta marssin käytetty (täyshuollettu ja vuoden takuu) saumuri kainalossa kotiin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti